Espatlla de porc Ral farcida amb fruits secs

Espatlla de porc Ral farcida amb fruits secs

2,30 h - 2 h de maceració

Dificultat

Alta

Llista Ingredients

1 espatlla de poc
12 d’avellanes
12 de pinyons
8 de panses
12 d’ametlles
4 patates
1 ceba gran
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
2 pastanagues
200ml de vi blanc sec
200ml de fumet d’au
2 grans d’all
Llorer
Romaní
Gingebre en pols
Julivert sec
Crema de vinagre de Mòdena
Sal
Pebre

Aquesta recepta és ideal per les festes de Nadal o per un dia especial. Només hauràs de preparar la peça de carn al forn i farcir-la amb una salsa de fruits secs. Els vapors del vi blanc i el fumet donen a l’espatlla una textura tendre i melosa. Els teus estimats esperaran amb ànsia una nova celebració.

Preparació

 1. En un morter, posa les herbes aromàtiques amb sal i pebre al gust. Agrega oli d’oliva i un raig de vinagre. Mescla-ho bé fins que l’emulsió quedi el més homogènia possible.
 2. Agafa l’espatlla de porc i marca-la amb un ganivet. Aquets talls serviran perquè l’adob penetri bé a la carn.
 3. Amb un pinzell de cuinar, impregna tota la carn amb la mescla i deixa-la reposar a la nevera durant 2h.
 4. Escalfa el forn a 220º a dalt i a baix. Treu l’espatlla de la nevera, posa-li sal al gust i fica-la a la safata de reixeta de forn. Talla les patates i posa-les al costat de la carn. Introdueix la safata al mig del forn.
 5. Renta i talla les verdures i posa-les a una plata de forn sense reixeta. Col·loca-la just per sota de safata on està l’espatlla. Els sucs de la carn gotejaran sobre les verdures.
 6. Agrega el vi blanc i deixa que es cuini 10 minuts per evaporar l’alcohol.
 7. Incorpora el fumet per sobre de l’espatlla i amb paper d’alumini, tapa la superfície.
 8. Deixa que es cuini durant 1h fins que quedi daurat. Recorda donar la volta a la carn cada 20 minuts. Els vapors del forn faran que la carn quedi melosa i amb molt sabor.
 9. Mentre es cuina, passa la fruita seca per la batedora per aconseguir la salsa.
 10. Treu la plata de amb les verdures i posa la meitat al got on hem picat els fruits secs. Torna a passar-ho tot per la batedora fins aconseguir una salsa fina.
 11. Treu l’espatlla del forn i fica-la en una plata per servir amb les patates i la resta de verdures. Si tothom vol salsa, reparteix-la per sobre de la carn. Si no és així, posa-la en una salsera.
 12. Talla les racions amb compte i a gaudir!

Sense cap mena de dubte, aquesta recepta és per gaudir-ne en un dia especial. El procés elaborat donarà a la carn una melositat i un gust inigualable. Només amb una mica de traça faràs que els teus estimats celebrin cada mossegada. Atreveix-te!