Papada de porc Ral confitada amb xucrut de taronja

Papada de porc Ral confitada amb xucrut de taronja

1 h

Dificultat

Mitja

Llista Ingredients

1 papada de porc
200g de sucre
200g de sal
25g de pebre bord
5 cardamoms
Oli de gira-sol
1/4 de Kg de col
1l de suc de taronja
100g de sucre moreno
100ml de vinagre de Jerez

Amb aquesta recepta, portaràs l’alta cuina a casa teva. Seguint aquests passos, prepararàs un marinat de col per fer el xucrut i un confitat de la papada per coronar-te amb un plat gurmet. Una veritable experiència culinària per tota la família.

Preparació

  1. En un bol, posa el sucre, la sal, els cardamoms i el pebre bord i mescla-ho tot bé.
  2. En un altre bol, col·loca un llit d’espècies. Posa la papada a sobre i torna a ficar una altra capa d’espècies. Assegura’t que la carn estigui ben coberta. Deixa-ho 6 hores macerant.
  3. Un cop ha passat el procés de maceració, neteja la papada amb aigua. Veuràs com la carn està més tendre.
  4. En un recipient profund, confita la carn amb oli de gira sol durant 4 hores. És important que la peça quedi ben enfonsada en l’oli. Si no tens massa temps, avança el procés ficant-ho al forn a 145ºC durant una hora, si la peça no és gaire gran.
  5. Un cop confitada, treu la pell i deixa-la refredar una estona. Farà que els sabors s’estabilitzin. A continuació, talla la papada en rodanxes grosses.
  6. Agafa una paella i marca la carn fins que estigui cruixent per fora i tendre per dins. No fa falta posar oli, ja que aquesta part del porc té suficient greix. Quan estigui, retira-la en un plat.
  7. Pel xucrut, agafa una olla i posa el sucre moreno, 1/2 de suc de taronja i 50ml de vinagre de Jerez. Redueix al foc la marinada uns 5 minuts a partir que comenci a bullir.
  8. Talla la col en juliana i fica-la a l’olla fins que es redueixi sense que quedi sec del tot. Pots posar més suc o vinagre si cal.
  9. Quan el xucrut estigui al punt, agafa un plat, fes un llit de col i posa la papada a sobre.

Tot i que aquesta recepta requereix una bona estona d’elaboració, amb ell faràs gaudir els teus comensals d’un plat de categoria. La papada queda molt tendre i el xucrut li dóna un contrast fresc i lleuger. Fes d’un dia qualsevol un moment inoblidable amb una recepta de veritable xef!