Xarcuteria Margarit

La xarcuteria Margarit es troba al mercat de Sarrià, al barri de Sant Gervasi. La Dolors Margarit, ha rebut l’ofici dels avis i dels pares, juntament amb els seus cinc germans. És un negoci familiar que va néixer el 1945 i ha seguit fins al dia d’avui, passant per quatre generacions. A la botiga hi podeu trobar una gran varietat de productes: els clàssics de la xarcuteria, els de la cuina catalana i també les elaboracions pròpies.

 

Com i quan vau començar en aquest sector?

La meva àvia va començar l’any 1945, nosaltres som la tercera generació i el meu fill ja és la quarta. La primera botiga que vam tenir va ser al mercat de Sarrià.

Perquè vau obrir la carnisseria/botiga?

La meva àvia la va obrir perquè durant la guerra civil ella vivia a Olesa de Montserrat, un petit poble. En aquells temps a Olesa les empreses eren del sector tèxtil. La meva àvia es va quedar vídua, van matar al seu marit i llavors va optar per baixar a Barcelona a guanyar-se la vida. Els seus pares i els seus avis també havien treballat en el sector cansalader i, arran d’això, va posar una botiga aquí al barri.

 

Quina és la vostra filosofia d’empresa i quins són els vostres valors?

La qualitat, el bon servei i el bon producte.

 

Com vau conèixer el Ral?

Fa moltíssims anys que treballem amb l’escorxador d’Avinyó. El Ral va ser l’aposta del senyor Roma i nosaltres vam decidir vendre aquest producte, tot i que ens va costar una mica per una qüestió de preu. Però la realitat és que ens hem adaptat bé.

 

Perquè el vàreu seleccionar per oferir als vostres clients?

Perquè des de fa molts anys venem i utilitzem Ral d’Avinyó per elaborar els nostres productes. És un producte de millor qualitat i encaixa en els nostres valors, així que ja ho tenim tot.

 

Què valoreu del porc Ral?

És un producte molt diferent. Jo mateixa havia deixat de menjar llom, perquè és un producte molt dur, no m’agradava, no tenia gust de res. En canvi, ara torno a menjar-ne. A les meves clientes els hi explico com és el Ral i realment quan el proven el tornen a demanar. Tot i que, sempre hi haurà qui mirarà abans el preu.

 

Quins productes teniu de Ral? 

Tenim llom, filet, llonza i carn magra del coll. Havia tingut la costella, però vaig deixar de tenir-la perquè va baixar la venda, els clients la trobaven molt grassa. Aquí, el greix no es porta massa. I mira que és boníssima aquesta costella, així que no descarto tenir-la de nou.

Quins dels vostres productes elaboreu amb Ral? 

Elaborem salsitxes, botifarres, carn trinxada per fer les hamburgueses i altres productes que elabora el meu germà. Fa proves de diferents productes, algunes li surten bé, d’altres no tant per la quantitat de greix.